Welcome to SkydioPilots.com
Sign up and join the discussion!
Sign up

Skydio 2 app won't fly the drone "Update Required"

jpowen898

New member
Joined
Oct 12, 2021
Messages
3
Reaction score
0
I can't get my Skydio drone to fly. I bought it second hand from a guy who had only had it a few months. We flew it together before I bought it just to confirm it worked. Only now when I connect my phone to the drone it says my app needs updated before it will fly even though I have most current version installed. I have tried doing the factory reset, changing the SD card, logging in with the previous owners email to reset the drone, reinstalling the app, and doing the hard reset of the drone (rebooting 7 times). Nothing has worked so far... Does anyone know how to fix this?
 

Attachments

  • Screenshot_20211012-000211.png
    Screenshot_20211012-000211.png
    110.7 KB · Views: 3
  • Screenshot_20211011-232354.png
    Screenshot_20211011-232354.png
    242.2 KB · Views: 3

martinra

New member
Joined
Mar 2, 2021
Messages
1
Reaction score
0
I can't get my Skydio drone to fly. I bought it second hand from a guy who had only had it a few months. We flew it together before I bought it just to confirm it worked. Only now when I connect my phone to the drone it says my app needs updated before it will fly even though I have most current version installed. I have tried doing the factory reset, changing the SD card, logging in with the previous owners email to reset the drone, reinstalling the app, and doing the hard reset of the drone (rebooting 7 times). Nothing has worked so far... Does anyone know how to fix this?
I'm having the same problem... Any thoughts?
 

jpowen898

New member
Joined
Oct 12, 2021
Messages
3
Reaction score
0
I'm having the same problem... Any thoughts?
Yeah I got it working. I finally got a hold of the Skydio support line and got it worked out. It turns out the guy I bought it from had upgraded it to the Enterprise Firmware (version 14) so that was the reason the consumer level Skydio2 app wasn't letting me control the aircraft.

The original fix that Skydio told me to do was to revert to the consumer level firmware (version 7). The only way to do this was for Skydio to take my email and send me a specific firmware version to my app for it to update it to. This didn't actually work, once the firmware installed the vehicle wouldn't boot correctly (blue lights never stopped blinking) so I had to do a factory reset to get it to boot all the way. Unfortunately the reset put it back to the Enterprise software so I had the same problem. Skydio's fix for this was for me to ship it to them to have them re-flash it.

Before I shipped the vehicle to them skydio released their Enterprise firmware update (verison 15). This update showed up on my skydio2 app and after I finished the update it started working. So it seems like Skydio fixed the problem in their most resent release to allow the Enterprise firmware to be compatible with the consumer app.
 

Ridefreak

Well-known member
Wiki Editor
Joined
Nov 20, 2019
Messages
574
Reaction score
331
Yeah I got it working. I finally got a hold of the Skydio support line and got it worked out. It turns out the guy I bought it from had upgraded it to the Enterprise Firmware (version 14) so that was the reason the consumer level Skydio2 app wasn't letting me control the aircraft.

The original fix that Skydio told me to do was to revert to the consumer level firmware (version 7). The only way to do this was for Skydio to take my email and send me a specific firmware version to my app for it to update it to. This didn't actually work, once the firmware installed the vehicle wouldn't boot correctly (blue lights never stopped blinking) so I had to do a factory reset to get it to boot all the way. Unfortunately the reset put it back to the Enterprise software so I had the same problem. Skydio's fix for this was for me to ship it to them to have them re-flash it.

Before I shipped the vehicle to them skydio released their Enterprise firmware update (verison 15). This update showed up on my skydio2 app and after I finished the update it started working. So it seems like Skydio fixed the problem in their most resent release to allow the Enterprise firmware to be compatible with the consumer app.
Can you share what's different in the enterprise version of the SW.
 

Latest threads

Members online

Forum statistics

Threads
936
Messages
7,228
Members
1,257
Latest member
sshort1955